NIEUWS

CONFITUURWIJK GENOMINEERD VOOR DE BRONZEN UIL!!

De Bronzen Uil is een prijs van 7.000 euro voor de beste Nederlandstalige debuutroman van het jaar. De prijs gaat naar een boek dat verscheen tussen 1 september 2018 en 30 juni 2019. Een professionele jury leest alle ingestuurde debuutromans.
Dit jaar bestaat de jury van De Bronzen Uil uit Jos Geysels (voorzitter), Sylvain Peeters, Sofie Vandamme, Carolina Maciel de França, Marnix Verplancke en Majida Bellal. Zij hadden de moeilijke opdracht om uit al de ingezonden boeken de zes genomineerden te kiezen. Na een lange deliberatie kwam de jury naar buiten met het volgend verdict (auteurs in alfabetische volgorde)
  • Hannelore Bedert (BE) met Lam (Angèle)
  • Annemarie Haverkamp (NL) met De achtste dag (Lebowski)
  • Mariken Heitman (NL) met De wateraap (Atlas Contact)
  • Julien Ignacio (NL) met Kus (Van Oorschot)
  • Tim Kamps (NL) met De verschrikkelijke jaren tachtig (Lebowski)
  • Femke Vindevogel (BE) met Confituurwijk (Van Oorschot)

Naast de juryprijs reiken we ook een publieksprijs uit. Stemmen op Confituurwijk kan tot en met donderdag 10 oktober 2019. Stem hier op je favoriete boek!

 

GEDICHT ‘DE RUZIE’ GENOMINEERD VOOR MELOPEE POEZIEPRIJS

Melopee poëzieprijs bekroont het meest beklijvende oorspronkelijke Nederlandstalige gedicht dat in 2018 verscheen in één van de geselecteerde Vlaamse literaire tijdschriften (zowel op papier als online). De professionele jury selecteerde zoals ieder jaar 21 gedichten waaruit de uiteindelijke laureaat komt. Op de lijst van winnaars staan al een aantal grote namen. Zo wonnen onder andere Peter Verhelst, Roel Richelieu Van Londersele, Luuk Gruwez, … Naast de juryprijs wordt ook een publieksprijs uitgereikt. U kan uw stem uitbrengen tot en met 1 november op uw het gedicht van Femke via dit stemformulier.